Избрани Новини

Очакват се краткотрайни повишения на речните нива на Струма и Места

По-значителни повишения са възможни през деня на 15.03.

В Западнобеломорския басейн вследствие на валежи днес (14.03.) от вечерните часове и на 15.03 се очакват краткотрайни повишения на речните нива във водосбора на река Струма и във водосбора на река Места. По-значителни повишения са възможни през деня на 15.03. в горните и долните части от водосбора на река Струма и в долните части от водосбора на река Места.

На 16.03. водните нива ще се понижават, като в резултат на оттичане ще има повишения на речните нива в долните течения на река Струма и река Места.

На 17.03 водните нива ще се понижават. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Според Европейската система за предупреждения от наводнения (EFAS) са възможни поройни наводнения през нощта срещу 15.03. и през деня на 15.03. във водосбора на река Струма – в района между градовете Радомир, Бобошево и Дупница, в района около градовете Кресна, Сандански и Мелник, в долните части от водосбора на река Места – около Хаджидимово, в долните части от водосбора на река Доспат – около гр.Доспат.

В направените прогнози не се отчита работата и ретензионната способност на хидротехническите съоръжения, информират от НИМХ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)