Избрани Новини

ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево пропускат само тирове

Не пропускат леки автомобили, автобуси и пешеходци

На границата с Република Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 11 часа на 15.03. 2020 се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които  идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука. От 12.03.2020 г до второ нареждане, временно е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. По информация на румънските гранични власти от  14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от Ситуационния център на МВнР: https://mfa.bg/bg/situationcenter



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)