Избрани Новини

Проверяват функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско

Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за корона вирус в Банско

Днес Районна прокуратура - Разлог е разпоредила извършване на незабавна проверка от Регионална здравна инспекция Благоевград. В хода й трябва да се установи дали функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско е в съответствие с предприетите от държавата мерки за социална дистанция, с оглед ограничаване на разпространението на COVID-19.
Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за корона вирус в Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Великобритания.
След проведено заседание на Общинския кризисен щаб, с участието на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния ръководител на Районна прокуратура Разлог районен прокурор Ружена Кондева, са предприети мерки по изпълнение на взетите решения. Осъществена е среща с представителя на концесионера, който потвърдил спирането на кабинковия лифт и ски съоръженията по най-бързия с оглед техническите възможности начин. Създадена е организация за подписване на декларации от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, относно запознаване с разпоредените мерки за спазване на санитарно-хигиенните условия.
До 15:30 ч. Районна прокуратура - Разлог следва да бъде уведомена за резултата от проверката с обобщен доклад с направените констатации, в т.ч. нарушенията на съответните актове, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, санкционирането на виновните лица и издадените административни актове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов