Избрани Новини

Преустановете пътуванията си, има временни ограничения на ГКПП-тата

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 14 часа днес

На границата със Сърбия

На ГКПП Връшка чука сръбските гранични власти спират да пропускат на влизане в Република Сърбия чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Товарните автомобили временно се пренасочват към ГКПП Калотина.
От тази сутрин на ГКПП Градина, съпределен на българския пункт Калотина, са въведени същите ограничения. Пропускат се само товарни автомобили, сръбски граждани, акредитирани в Сърбия дипломати и граждани с постоянно пребиваване в Р Сърбия. На излизане от Република Сърбия на ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука се пропускат всички видове превозни средства.
От 12.03.2020 г е преустановeно преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. 

На границата със Северна Македония: По информация на македонските гранични власти, от 15.03. 2020 се спира пропускането на леки автомобили, автобуси и пешеходци на северномакедонските пунктове, съпределни на българските ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. От 13.03.2020 г. Република Северна Македония временно не допуска на своя територия чужди граждани, които  идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Румъния на ГКПП Видин-Дунав мост трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. По информация на румънските гранични власти от  14.03.2020 г. Румъния спира преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

 На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата с Гърция  трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от Ситуационния център на МВнР: https://mfa.bg/bg/situationcenter
и телефони 

+359 2 948 24 04;

+359 2 971 38 56



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)