Избрани Новини

Преустановява се движението на международните влакове

Композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват в страната

От утре /17-и март/ се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус.
На този етап композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват на територията на страната, с изключение единствено на съставите на международните бързи влакове № 7990 от София за Белград и № 7991 от Белград за София, които няма да се движат и в участъка между София и Калотина запад.
Международните влакове, които няма да се движат са:
•    Международни бързи влакове № 7990/№ 7991 София-Белград-София;
•    Международни бързи влакове № 1090/№ 1091 Видин-Крайова-Видин;
•    Международни бързи влакове № 361/№ 360 София-Солун-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Кулата-София;
•    Международни бързи влакове № 462/№ 463 София-Букурещ-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Русе-София;
•    Международни бързи влакове № 493/№ 492 София-Истанбул-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Свиленград-София. Отмяната на движението на влаковете, които пътуват между София и Истанбул, е в сила от 11.03.2020 г.
Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронното табло на официалната страница на дружеството, което предоставя данни в реално време (http://live.bdz.bg/), както и на националния информационен телефон 0700 10 200.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)