Избрани Новини

62 души са вече заразените българи с коронавирус

Два от новите доказани случая са от село Василовци, останалите са в столицата

62 души са вече заразените българи с коронавирус у нас, съобщи председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.майор Венцислав Мутафчийски. Два от новите доказани случая на COVID-19 са от село Василовци, останалите са в столицата.

Общо в света болните от коронавирус са 173 000, 6660 са починалите. Румъния има скок с 19 случая, в Гърция вече са 331, в Австрия има над 1000 случая, в Белгия също над 1000. В Германия вече са 6248 случая, в Испания са 8794 случая.
Премиерът Бойко Борисов и ген.Мутафчийски са били изследвани за коронавирус. По примера на всяка държава са изследвани и лидерите на страната ни, както и членовете на Оперативния щаб. Всички те са с отрицателни проби за коронавирус.
Във ВМА от 95 направени проби 4 са положителни, които са намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни. Болните, които са в отделните клиники, са, както следва: ВМА - 10, "Пирогов" - 2, "Александровска" - 2, Габрово - 2, в Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов