Избрани Новини

Банско е под карантина!

Забранява се влизането и излизането от града

Забранява се влизането и излизането в Банско, съобщиха от националния щаб. Забранява се излизането на всички жители на гражданите на Банско по улиците без основание.

Представители на Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 и министри дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет тази вечер, предаде БНТ.
Началникът на щаба проф.Мутафчийски каза, че три от новите случаи са от Банско, като в щаба се е затвърдило мнението, че в такива ски курорти се превръщат в застрашено място за разпространение на коронавируса, затова вчера е преустановен сезонът. В Банско се наблюдава тенденция за увеличаване на случаите. Там се предлагат по-крути мерки.
От днес се въвеждат следните мерки в Банско - забранява се влизането и излизането от града. До 20 ч. на 18 март всички от Банско могат да се приберат в града.
Забранява се излизането по улиците на всички жители на града без основателна причина. Позволява се единствено ползването на здравни пунктове, застрахователни пунктове, аптеки, хранителни магазини, банки.
В града ще могат да влизат доставчици на стоки от първа необходимост, електротехници, ВиК служители, медицински лица, пожарникари и т.н.
Вътрешният министър Младен Маринов призова новите мерки в Банско да се спазват.
Министърът на външните работи Екатерина Захариева каза, че в Банско има около 200 чуждестранни туристи, в рамките на 24 часа те ще могат да напуснат града. Британските и израелските туристи вече са напуснали Банско.
Строгите мерки в Банско са за срок от 2 седмици, уточни вицепремиерът Томислав Дончев.
На контролните пунктове ще бъдат служители на МВР от други части от страната, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
При нужда при спешни случаи ще се изпращат медицински лица в града също от други части от страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)