Избрани Новини

Трета жертва на корановируса у нас

Заболяла е 39-годишна жена, която била готвач в едно от заведенията в Банско

Коронавирусът взе трета жертва в България. Тази сутрин е починала възрастната жена, която беше настанена в „Пирогов“, съобщи ръководителят на националния щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Освен коронавирус, жената е имала съпътстващ проблем – прекарала е инсулт. Жената е 83-годишна.

Регистрираните заразени вече са 94. Потвърдените нови случаи са два.

Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус. Вчера от направените 332 проби има 13 положителни със следните нови центрове - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Случаят в Бургас е на 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в Банско. Тя се е прибрала преди около седмица. Има 25 контактни лица и е приета в инфекциозната клиника на бургаската болница.

По отношение на лицата, при които е потвърден новият коронавирус и са под лекарско наблюдение в болница, генерал Мутафчийски уточни, че във ВМА са настанени 11 души, в УМБАЛСМ „Пирогов“  - трима (като за един от тях се очаква потвърждение на пробата), в МВР болница – един, в столичната болница „Софиямед“ – един, в УМБАЛ „Александровска“ – един, в Плевен - 4, в Габрово - двама, в Благоевград – двама, в Смолян, Велико Търново, Ловеч, Бургас и Перник има по един хоспитализиран пациент.

Има информация от посолството в Скопие за двама граждани на Северна Македония, които след почивка в Банско са установени като положителни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов