Избрани Новини

Изследват 30 лица, които са били в контакт със заразената жена от Бургас

Над 20 човека са поставени под домашна карантина в курорта

Взети са проби на около 30 лица, които са били в контакт със заразената жена от Бургас, работила като готвач в заведение в Банско, предаде БНР. Над 20 човека са поставени под домашна карантина в курорта. Техните адреси са известни на полицията и местната власт, които следят за спазването на забраната им да излизат. На всички, които са били в контакт с жената от Бургас в заведението, където тя е работила, са взети проби, потвърдиха от Районната здравна инспекция в Благоевград. Резултатите се очакват днес следобед. Хората, поставени под домашна карантина, не са нарушавали забраната.

Със съдействието и организиран транспорт от посолството на Великобритания, още една група туристи от Кралството напусна Банско. Едно от условията е те да имат потвърдени полети. „Същата е процедурата и за другите чужди граждани в курорта, а ангажиментът е на дипломатическите им представителства“, каза кметът на общината Иван Кадев.

Трима българи, останали без подслон, са били настанени вчера в общежитието на Професионалната гимназия по горско стопанство, но днес са напуснали. Повечето наши граждани искат да се приберат по родните си места, но това е забранено. Много от тях спят в колите си пред КПП-то в посока Разлог.

Осигурено е транспортирането с линейки на пациенти от Банско, които имат назначено онкологично лечение или са на хемодиализа. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов