Избрани Новини

МБАЛ - Благоевград е готова да приема доброволци при необходимост

Болницата разполага с 320 легла

Многопрофилната болница за активно лечение - Благоевград набира медицински специалисти, които при необходимост да съдействат на болничния екип за обслужване на пациенти, ако заболелите се увеличат, съобщи БНР. „Има сестри, които са работили при нас, след това отидоха в общинските структури. Има студенти, завършващи медицински сестри. Предложихме това, за да имаме координатите  на желаещи да помагат  в извънредна ситуация. В момента нямаме нужда“ – каза в интервю за Радио Благоевград д-р Огнян Митев, директор на най-голямото болнично заведение в Пиринско. Желаещите доброволно да се включат трябва да изпратят трите си имена, информация за образованието си и телефон за връзка на електронния адрес на лечебното заведение: mbal_bl@abv.bg. Те ще бъдат потърсени в случай на спешност и повишена заболеваемост в областта.

Той коментира и състоянието на хоспитализираните в Инфекциозно отделение на болницата. „Болни от коронавирус нямаме. Имаме 1 доказан случай с положителна проба, но той не е болен. Англичанинът  е готов за изписване, но ще му бъде наложена карантина. Трябва да се прави разлика между положителен без прояви на заболяването и със симптоми.  И още  2-ма, заради това, че са били в контакт – момичето идва от Англия, възрастният мъж  от Австрия. Те са кашляли, но не са имали температура, в момента са добре. Взели сме проби, чакаме резултатите и отново отбелязвам – ние нямаме болни в момента“.

МБАЛ – Благоевград откри и сметка за дарения за закупуване на предпазни средства на персонала и пациентите. „Днес имах среща с един от заместник министрите. Държавата готви големи поръчки и със сигурност ще помогне, но се изисква малко време. Но ние в момента сме готови. Ако дойде първата вълна сме готови със защитни облекла, маски, очила, медикаменти, дезинфектанти. Всичко това го има“,  уточни д-р Митев и допълни, че болницата разполага с 320 легла, ако се наложи да се разширяват отделенията, могат да бъдат осигурени 350.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)