Избрани Новини

Съдът задържа разложанин за измама с пелети

По това досъдебно производство с мярка "Задържане под стража” са вече Любомир К. и Борис М.

Окръжен съд-Кюстендил, Районен съд-Кюстендил и Районен съд-Дупница да гледат мерките за неотклонение посредством онлайн видео връзка, чрез програмата „Skype“, без да бъдат водени задържаните в съдебна зала, гласи заповед на административният ръководител на Окръжен съд - Кюстендил съдия Пенка Братанова.
Мярка за неотклонение „Задържане под стража” за 33-годишния Георги С. от Разлог определи Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е привлечен като от обвиняем от Районна прокуратура - Кюстендил, като участник в измама с пелети. По това досъдебно производство с мярка „Задържане под стража” са вече Любомир К. и Борис М.  
Съдебното заседание се проведе в Съдебната палата в Кюстендил, чрез Скайп връзка с обвиняемия от следствения арест.
Георги С. е обвинен за престъпление по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК, извършено в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г. В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и Любомир К. имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години.
Съдът счете, че събраните до момента доказателства обосноваващи предположението, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението, за което е привлечен са достатъчни да покрият първата предпоставка за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По отношение на втората предпоставка- дали има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че няма опасност обвиняемият да се укрие, доколкото има постоянен адрес в Разлог и се грижи за малкото си дете, и има болен родител, но има реална опасност да извърши друго престъпление. Видно от справката за съдимост, Георги С. е осъден за тежко умишлено престъпление, със споразумение влязло в сила на 16.01.2019 г. Деянията, за които е привлечен да отговаря са извършени няколко месеца след влизане в сила на предходната му присъда. Това кара съдът да приеме, че обвиняемият не се е поправил, а напротив – взел е участие в друга престъпна дейност.
Определението подлежи на обжалване с частна жалба или протест в 3-дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд – Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)