Министър Ананиев издаде заповед за новите забрани заради коронавируса - blagoevgrad.utre.bg

Министър Ананиев издаде заповед за новите забрани заради коронавируса

20 март 2020, 21:27 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МЗ

    Влиза в сила от 00:00 часа на 21 март

МВР ще извършва проверка на целта на пътуването на гражданите към областните градове

Министерството на здравеопазването разпространи заповедта на министър Кирил Ананиев, с която се въвеждат новите противоепидемични мерки в сила от 00:00 часа на 21 март 2020 г.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Органите на МВР трябва да организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и да извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През тези пунктове се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност.

Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 до 10.30 часа всеки ден.

Мерките са в сила до изричната им отмяна.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета