163-ма вече са заразени с коронавирус - blagoevgrad.utre.bg

163-ма вече са заразени с коронавирус

21 март 2020, 18:06 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МЗ

    Трима са излекуваните

Още 21 са потвърдените случаи на Covid-19

21 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 163, от които три смъртни случая и трима излекувани.
Новите положителни проби са установени при пациенти в следните градове: в София – 18 (общият брой на заболели в София е 103), в Бургас – 2 (общият брой на заболели в Бургас е 4) и в Пещера – 1 случай. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.
В белодробната клиника на болница "Токуда" е хоспитализиран и изолиран пациент с двустранна пневмония и положителна проба за новия коронавирус. По тази причина лечебното заведение е поставено под карантина. Предстои цялостна дезинфекция, след което болницата ще се върне към нормалния си работен режим, с изключение на изолираната структура.
Под карантина е и хирургичното отделение на болница "Бургасмед", след като при медик от лечебното заведение е потвърден новият коронавирус. Положителни са и пробите на две от контактните му лица. В единия случай също се касае за лекар, в другия - за рехабилитатор в Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) "Вяра, Надежда и Любов" в областния град. Под карантина е поставен и ДМСГД.
Под карантина в момента е и столичната болница „Софиямед“ заради открито второ огнище на COVID-19.

Днес са изписани първите трима пациенти, излекувани от COVID -19. Това са жена, лекувана във ВМА, и първите двама пациенти, които бяха хоспитализирани в областната болница в  Плевен на 8.03. При всеки от тях вече са отчетени по две поредни отрицателни проби за коронавирус.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета