Избрани Новини

Създават Медицински съвет в борбата срещу разпространението на COVID-19

Медицинският съвет ще подпомага работата на Националния оперативен щаб

В България ще бъде създаден Медицински съвет, който съвместно с Националния оперативен щаб ще подпомага борбата срещу COVID-19. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов с проф. Коста Костов, консултант по пулмология.

Целта е да се ангажират повече специалисти в борбата с разпространението на коронавирус у нас. Медицинският съвет ще подпомага работата на Националния оперативен щаб.

"Имаме нужда от медицински експертен съвет, който да подпомага министрите във взимането на икономически и социални решения. Щабът си работи добре и ще продължи. Трябва ни и информация колко добре се справяме, колко време би продължила кризата, да се следи коя мярка по света дава най-добри резултати, какво е мнението на докторите“, посочи Борисов.  

"Между Съвета и Щаба трябва да има диалог, за да можем ние в правителството, да получаваме навременна и точна информация и ако някоя от мерките не е правилна, да се промени“, посочи премиерът Бойко Борисов и подчерта, че целта е да участват повече експерти.

"Искам да надградим мерките с наука", заяви още премиерът.

"В тази битка трябва да сме партньори, ако печелим – печелим всички, ако загубим – губим всички. Оптимист съм, че ще се справим. Взехме навреме мерки. И създаване на един експертен медицински съвет, ще може занапред, когато започнем да се катерим по ниското плато, да имаме оръжие в България, което да предоставим на всички медици да се справят.“, заяви от своя страна проф. Коста Костов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов