Избрани Новини

В Тубдиспансера се създава отделение за лечение на пациенти с коронавирус

Засилват мерките в Благоевград във връзка с усложняващата се епидемична обстановка

По предложение на кмета инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух.

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход.

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Заместник-кметът по строителството инж.Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж.Венелин Трошанов посетиха днес болницата за контрол на изпълняваните дейности.

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

Останалите три болници на територията на община Благоевград - МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“ също ще се включат при необходимост.

Кметът инж.Румен Томов благодари на всички здравни работници - лекари, медицински специалисти /фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри и фармацевти/ и помощен персонал, които в трудната ситуация полагат грижи за населението, поемайки рискове и неудобства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)