Нови мерки влизат в сила в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Нови мерки влизат в сила в Благоевград

24 март 2020, 19:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

    От днес в щаба се раздават предпазни маски

Задължителни са предпазните маски за пътници и водачи в градския транспорт и такситата

Кметът инж.Томов свика днес заседание на Кризисния щаб на община Благоевград във връзка с усложняващата се епидемична обстановка. Присъства административният ръководител, районен прокурор Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавируса.

По заповед на кмета на община Благоевград и с решение на Кризисния щаб от днес влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

Всички жители на територията на община Благоевград се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

Транспортните фирми, обслужващи превозните средства от градския транспорт всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре, и отвън.

Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисният щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета