Избрани Новини

243 са случаите на COVID-19 в България

Има само един нов случай - в София

243 са общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента, от които три смъртни случая и четирима излекувани.
Последната положителна проба е на 33-годишен мъж от София, стана ясно от думите на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на националния оперативен щаб в 08.00 часа. В „Пирогов“ има четирима интубирани в тежко състояние.
Днес ще предложим на министъра на здравеопазването да продължи мерките, които изтичат утре, до 12 април – в същия обем. Ще препоръчаме още да отпадне поименното изреждане на страните, от които трябва да бъдат карантинирани всички пристигащи и да бъде абсолютно за всеки един, който пристига в България. Това важи и за чужденците, които желаят да посетят страната ни – те трябва да бъдат под 14-дневна карантина и да удостоверят къде ще бъде прекарана, заяви още генерал-майор Мутафчийски.
От думите му стана ясно, че от Щаба вече са поставили задача на клиницистите, които работят със заразени с COVID-19, да изготвят алгоритъм относно пациентите, които са абсолютно здрави, но все още носят вируса: Те са здрави и могат да бъдат изписани от болница. Сега можем да си позволим да ги държим в болнична обстановка, но ще дойде време, в което няма да можем да държим здрави хора в болница,
Болка в гърдите, много силен задух, посинели устни и упорита температура над 38 градуса са основните симптоми на заболяването, подчерта проф. д-р Мутафчийски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)