Софиянци "нападнаха" Шишковци и Трекляно - blagoevgrad.utre.bg

Софиянци "нападнаха" Шишковци и Трекляно

26 март 2020, 10:13 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    РИМ Кюстендил

    Търсят спасение на село

Заради коронавируса се прибраха в селските си къщи

Селото на художника Владимир Димитров - Майстора Шишковци стана убежище за търсещи уединение в епидемична ситуация жители на София, информира БНР.
Преди близо месец се забелязало оживление и нарастване на броя на хората, които имат имоти в селото, да се преместят временно в Шишковци, за да се предпазят от коронавируса.
Там спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Двата магазина в Шишковци обслужват драстично увеличения брой на клиентите.
"Много от хората имат тук къщи, живеят по стечение на обстоятелствата в София, в големите градове и сега се връщат. Най-често правим настоящи адреси на хората, за да могат да пътуват и да се връщат. Налага им се да излизат за лекарства, има пропускателни пунктове", каза кметът на село Шишковци Илиана Петрова.
В село Трекляно, област Кюстендил също има доста хора, които са се спасили от градовете в родните къщи.
"Имаме такива външни хора, софиянци, дошли си по къщите. Те не излизат много. Знаят, че не трябва да правят контакти много. Докарали са си храна, други неща и си стоят вкъщи", потвърди секретарят на общината Василка Кирилова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета