Депутатите от ВМРО даряват 20 хил.лв. от заплатите си на Банско - blagoevgrad.utre.bg

Депутатите от ВМРО даряват 20 хил.лв. от заплатите си на Банско

26 март 2020, 13:42 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Отделената сума е с фокус към възрастните хора

Сумата е предназначена за подпомагане на нуждите на жителите на общината

Банско е първият в България, и засега единствен град, който беше поставен под карантина и пълна изолация. Животът на хората там реално е спрял. Стотици семейства, хиляди хора са блокирани по домовете си. Голяма част, може би над 90% от населението там, се препитава от хотелите, ресторантите, магазините за сувенири, ски пистите и свързаните с тях услуги, които са затворени.
Това е и причината ВМРО да обърне специално внимание на града и неговите жители. Отделената сума е с фокус към възрастните хора и всички останали без работа и доход, които най-спешно се нуждаят от стоки и услуги от първа необходимост. Дарението ще бъде предадено на общинските власти.
Това не е единичен акт и депутатите от ВМРО ще продължат да даряват средства и консумативи на хората в нужда в страната. Още от първия ден на извънредното положение младежките структури на организацията в цялата страна се включиха и в кампания за подпомагане на възрастните хора. Младежите пазаруват и носят храна на песнионери в нужда, за да не се излагат на опасност, излизайки от домовете си.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета