Осем станаха пациентите, излекувани от COVID-19 у нас - blagoevgrad.utre.bg

Осем станаха пациентите, излекувани от COVID-19 у нас

26 март 2020, 20:06 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

    21 са новите случаи

264 са заразените с коронавирус у нас

21 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. С тях общият брой на потвърдените случаи на новия коронавирус в България става 264. Излекуваните пациенти вече са осем,  съобщи генерал-майор Мутафчийски по време на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.
Новите случаи на коронавирусната инфекция са установени в следните градове: в София – 14, в Хасково – 1, в Кърджали – 1, в Смолян – 2, Плевен – 1, във Велико Търново – 1 и във Варна – 1.
Положителна проба за COVID-19 днес са дали и двама военнослужещи от мисията ни в Косово. И двамата военни нямат клинични оплаквания. Извършена е авиомедицинска евакуация и двамата предстои да бъдат настанени във Военномедицинска академия.
Български военнослужещ в мисията ни в Румъния също е с положителна проба за новия коронавирус. Той е настанен в инфекциозна клиника в Букурещ.
Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев съобщи, че от днес под карантина са четири отделения на столичната Пета градска болница. Това са диагностично-консултативният блок, вътрешното, пулмологичното и интензивното отделения на лечебното заведение. Причината е, че в болницата са регистрирани четири случая на COVID-19.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета