Разследване се води срещу дупничанин, нарушил карантината - blagoevgrad.utre.bg

Разследване се води срещу дупничанин, нарушил карантината

27 март 2020, 09:44 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Разследват и заведение в Бобов дол, работило не през гише, а в самото помещение

Под ръководството на Районна прокуратура - Дупница се води разследване по образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

В един от случаите на 22.03.2020 г., в Дупница, лице, поставено четири дни по-рано под задължителната карантина с предписание на РЗИ - Кюстендил, нарушило мерки, издадени против разпространението или появяването на заразната болест по хората. В усложнената епидемична обстановка на територията на страната, вместо да пребивава на посочения адрес в ж.к.„Бистрица“ в града, гражданинът не изпълнил задължението да не напуска дома си.

Другото досъдебно производство се води за това, че около 13 ч. вчера, 25.03.2020 г., на ул.„Димитър Благоев“, в близост до входа на Многопрофилната болница за активно лечение в Бобов дол, били нарушени противоепидемичните мерки, въведени по време на пандемия и извънредно положение. В заведение за бързо обслужване, управлявано от търговско дружество, се извършвала продажба на стоки и напитки до витрината в самото помещение, а не през гише.

За тези престъпления Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ до пет години и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Във всички случаи на констатирани нарушения на карантинните мерки, въведени срещу разпостранението на коронавирусната инфекция и заразна болест по хората Covid-19, спрямо извършителите ще се прилагат разпоредбите на НК и НПК за търсене на наказателна отговорност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета