Fibank помага в борбата с COVID-19 с дарение от 1 000 теста - blagoevgrad.utre.bg

Fibank помага в борбата с COVID-19 с дарение от 1 000 теста

27 март 2020, 13:08 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Fibank

При необходимост е готова да разшири обхвата на дарението

Fibank (Първа инвестиционна банка) ще се включи в дарителската кампания в борбата с разпространението на коронавируса COVID-19. Благодарение на дарението, направено от банката, общо 1000 души ще получат възможността да бъдат безплатно изследвани за вируса. Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар.
Общият брой тестове за COVID-19 ще бъдат разпределени между четири лечебни заведения и лаборатории: медицински центрове FiHealth и Neoclinic, лаборатории Бодимед и Рамус. Дарението покрива както разходите за закупуването на тестовете, така и за провеждането им в домашни или клинични условия.
Главният изпълнителен директор на банката – г-н Никола Бакалов – сподели, че ръководството на банката следи динамичното развитие на епидемиологичната обстановка и при необходимост е готово да разшири обхвата на дарението. „Като социално отговорна и обществено ангажирана институция, Fibank е съпричастна с възникналите предизвикателства пред българските граждани и бизнеса в този труден за всички ни момент. Ежедневно работим върху различни предложения, за да можем да приложим необходимите мерки за финансово спокойствие на нашите клиенти, грижа и безопасност за тях и служителите ни. С даряването на тестове се надяваме, че ще помогнем на още българи да бъдат навременно диагностицирани и излекувани успешно“ – допълни г-н Бакалов.
--
Fibank е първата банка в България, която осигури възможност за отложени кредитни плащания на своите клиенти, както и редица други финансови облекчения. Освен това банката осигурява максимален спектър от услуги за дигитално банкиране, грижейки се за непрекъсваемостта на финансовите процеси, както и максимална безопасност за служителите и клиентите в банковите офиси.Коментари (5)

Потребител
Толев
Похвално. Първо пуснаха отлагания по плащанията на кредитите и безплатен пакет от дигитални услуги за своите клиенти, а сега и това дарение. Това се казва социална и отговорна политика!
28 март, 13:48 ч.
Потребител
Ирина
Трябва да си помагаме в тези трудни времена и е добре, че има компании като ПИБ да допринесат по-сериозно към положението.
27 март, 18:36 ч.
Потребител
Стоян
Ето затова те са моята банка!
27 март, 17:47 ч.
Потребител
Киро
Дано тази криза с пандемията най-накрая се овладее в България и по целия свят! А пободни благородни жестове на бизнеса смекчават ситуацията, касаеща здравето ни!
27 март, 15:32 ч.
Потребител
Вили
Само така,в тези трудни времена трябва да се обединим и да си помагаме. Убедена съм, че няма да спрат до тук с даренията.
27 март, 15:21 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета