Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил

27 март 2020, 14:11 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР

Следят за стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки

Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил за стриктно спазване на  противоепидемиологичните мерки.

Призовават се жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Продължават стриктни проверки на изградените КПП. За Кюстендил те са  в с.Цървеняно, с.Невестино, с.Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с.Соволяно.

Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр  от която се оставя на КПП-то. Препоръчва се на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.

Припомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение се удължава  срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство,  който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. 

Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, спазвайте указаното задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 27 заявления за издаване на лични документи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета