Доц.Кунчев: Това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца - blagoevgrad.utre.bg

Доц.Кунчев: Това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца

30 март 2020, 10:36 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

Според статистиката 60-70% от хората ще изкарат заболяването на крак

В следващите дни предстои изплащането на пенсии. Много се надявам да не видим опашки и там, където има възможност, е направен график за получаването им по часове, така че да не се получава струпване в пощенските клонове, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
В случай на заразени родители най-доброто, което може да се направи, е детето да отиде при баба, дядо, близки. Ако е невъзможно, не е казано, че това дете, ако се зарази, ще изкара заболяването по някакъв тежък начин.
Доц.Кунчев заяви, че според статистиката 60-70% от хората ще изкарат заболяването на крак, ще го изкарат с лека кашлица, с температура и ще изградят имунитет. Нашите усилия са насочени към останалите, които ще са в по-тежко положение.
Доц.Кунчев обясни, че това, което можем да направим, е да не осъществяваме контакти с други хора, защото 100% някои от тях са носители на вируса, но и да не възприемаме, че ако не се тестваме, това е много важно. Важно е да изкараме заболяването леко, важно е да не го предадам на други и ако има нужда от лечение, да се лекуваме.
Доц.Кунчев съобщи, че 10-12 пъти е по-голям леталитетът. При грипа е 0,2. При този вирус е между 2 и 3%. Това е струпване на страшно много случаи в кратък период от време. "Аз продължавам да твърдя, че това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца. Ние сме вече в подстъпите на много сериозното разпространение, на огромния натиск върху здравната система и върху това трябва да се съсредоточени усилията, а не да тестваме всеки, който кихнал или кашлял."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета