Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил за спазване на мерките - blagoevgrad.utre.bg

Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил за спазване на мерките

30 март 2020, 12:22 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МВР

Спазвайте противоепидемичните мерки, бъдете отговорни към себе си и другите!

Продължават проверките на служителите от ОДМВР - Кюстендил за стриктно спазване на  противоепидемичните мерки.
Призовават се жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.
Продължават стриктни проверки на изградените КПП. За Кюстендил те са  в с.Цървеняно, с.Нов чифлик, с.Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с.Соволяно.
Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр  от която се оставя на КПП-то.Препоръчваме на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.
Припомняме, че със Закон за мерките и действията по време на извънредното положение се удължава  срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство,  който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г.,  с 6 месеца.
Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, моля спазвайте противоепидемичните указаното задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС.  В последния работен ден на миналата седмица /27.3.2020 г./ в Кюстендилска област са подадени 33 заявления за издаване на лични документи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета