Избрани Новини

Веселин Христов положи клетва като общински съветник (снимки)

Красимир Роячки бе избран за председател на Комисията по инвестиционно насърчаване и планиране

Общинският съвет в Благоевград проведе днес извънредно заседание. Сесията се състоя при взети строги противоепидемични мерки и предварително разпределени места за присъстващите. Заседанието се проведе под ръководството на председателя на Общинския съвет Андон Тодоров.

Председателят Андон Тодоров обяви за стартиране от днес на дарителска кампания във връзка с усложняващата се епидемична обстановка за набиране на средства за закупуване на медицинска апаратура за интензивно лечение на пациенти в МБАЛ-Благоевград.

Сесията бе проведена при следния дневен ред:

Председателят на Общинската избирателна комисия адвокат Мартин Бусаров обяви решение № 302-МИ/04.03.2020 година на Общинската избирателна комисия относно прекратяване пълномощията на Любен Милев – общински съветник от листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, поради подадена оставка и обявяване за избран за общински съветник следващия в листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ Веселин Христов. Клетва положи новият общински съветник Веселин Христов.

По втора точка от дневния ред постъпиха предложения относно попълване състава на постоянните комисии към Общинския съвет и избор на председател на Комисията по инвестиционно насърчаване и планиране. Общинският съветник Красимир Роячки бе избран за неин председател.
За мандат 2019-2023 година постоянните комисии към Общински съвет Благоевград са 11. Новият общински съветник Веселин Христов бе избран за член на една от постоянните комисии  на мястото на Любен Милев.

По трета точка от дневния ред съветът прие предложение на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов относно експлоатация и стопанисването на „Регионална система за управление на отпадъците, регион Благоевград, обслужваща общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“.
Съветът прие предложението на кмета инж.Томов относно отпускане на еднократна финансова помощ на група жители на Община Благоевград съгласно приетите от Общинския съвет критерии и целеви групи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов