Избрани Новини

Вървят проверки и акции по търговските обекти в Благоевград

Следят инението на разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавируса

Още от изминалата седмица започна съвместна акция на прокуратурата и сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘ от Община Благоевград. В по-големите търговски обекти бяха раздадени листовки с предприетите мерки във връзка предотвратяване на разпространението на COVID-19. Съставени са протоколи с инструктаж за спазване на всички въведени разпоредби.

Служителите от сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда‘‘, съвместно с прокуратурата, обикаляха, проверяваха и разпространиха флаери в големите търговски обекти със синтезирана информация относно приложените по-строги противоепидемични мерки като задължително носене на предпазни маски, ръкавици и пълната дезинфекция на обектите; при установена нередност, сигналите да се предават по горещата линия на I-во и II-ро РУ - МВР Благоевград и др..

Посетените обекти до момента са немската верига за търговия на дребно на хранителни стоки ’’LIDL’’, европейската верига хипермаркети ’’BILLA’’ , заведение за бързо хранене ‘‘Парти пица‘‘ , производителите на месо и месни продукти ‘‘Дековис‘‘ и три шивашки цехове в града. Патрулите ежедневно правят обход на целия град.

Проверките и раздаването на листовки ще продължават да се извършват и занапред, за да може по-голям брой хора да бъдат запознати с хигиенните изисквания и предприетите противоепидемични мерки.

В момента се насочват всичките усилия с наличните сили от общината и полицейските управления за ограничаване струпването на групи от хора по алея „Бачиново“, парковете и градинките до детските площадки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)