Избрани Новини

Инж.Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград

Кметът им раздаде предпазни маски

Кметът инж.Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград. По време на посещението инж.Томов се запозна с обстановката в социалните звена и дали се спазват препоръките на Министерство на здравеопазването и противоепидемичните мерки. Сред посетените заведения за социални услуги бяха Дома за стари хора „Света Петка“ в кв.Струмско, Центъра за психично здраве на ул.„Славянска“№“40, Центъра за временно настаняване, който е насочен към бездомни лица над 18-годишна възраст и други.

Кметът раздаде предпазни маски и апелира за стриктно спазване на указанията и отговорност във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната.

Посетен бе и социалния домашен патронаж в кв.„Еленово“, където се приготвя храна и доставя по домовете на потребители на социалната услуга.

Кметът се запозна и с дейността на сформирания Оперативен щаб, който функционира от 18 март. Служители на община Благоевград и БЧК приемат и изпълняват заявките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов