Избрани Новини

Наблюдавай птици от дома!

Ще усвоите нови знания и ще опознаете света около вас

Писна ви между четирите стени? Писна ви да сновете между кухнята и дивана? Искате ли да погледнем навън и да намерим птиците около дома ни – кои са, колко са, какво правят? Хайде, нека да разнообразим деня и престоя у дома с urbanBirding, приканват от Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/
Може да го правите сами от прозореца, терасата или двора, ако сте от късметлиите с такъв в тези дни. Може да привлечете в това и децата си! И въобще не е нужно да сте опитни в определянето на птици. А, ето ви и предизвикателство - да усвоите нови знания и да опознаете света около вас в дните на извънредно положение.
Какво ви предлагаме:
Наблюдавайте птиците през прозореца, терасата, двора си, или там, където карате „изолацията“, без значение в коя  част на България сте.
Не се притеснявайте, повечето от птиците в населените места обикновено са познати или лесни за определяне.
Какво ви обещаваме:
Да прогоните скуката и да се забавлявате.
Да ви помагаме - ще може да получавате експертна помощ или съвет в определянето на птиците от нас.
Да споделяте с други като вас наблюденията си.
В края на седмицата на @BSPBirds ще споделяме с вас в колко селища в страната други хора са правили същото като вас, къде колко вида птици са наблюдавани, кои са по-късметлии с интересни видове.
Започнете като:
Най-напред влезете на smartbird.org или изтеглете мобилното приложение SmartBirds Pro от Google Play и сe регистрирайте. Вижте как - За десктоп и За Мобилен телефон..
Запишете в SmartBirds Pro кой вид птица виждате и, ако може – каква е бройката на птиците от всеки вид. Ако имате затруднения, преди да запишете наблюдението, пишете ни във FB на @BSPBirds, където ще има експерти „на линия“, които да ви помогнат в определянето по ваши снимки или само описание на птицата.
Това е! Приятен бърдинг през прозореца!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов