Избрани Новини

Стабилно е състоянието на тримата пациенти с Ковид-19 в Кюстендил

Болните от коронавирус са изолирани в отделно помещение на местната болница

Трима души с Ковид-19 са на лечение в момента в кюстендилската болница, състоянието им е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов, предаде БНР. Болните от коронавирус са изолирани в отделно помещение на местната болница, така, че да нямат контакт с други болни. В изолирано помещение са и други двама пациенти, за които се чакат резултати от взети проби, защото са показали сходна симптоматика. 
По повод появили се коментари в социалните мрежи в града по отношение на неподготвеността на кюстендилската болница да поеме евентуалните случаи и масовото напускане на персонал, кметът Паунов посочи, че "героите на деня са тези, които са в болницата в Кюстендил". 
"Това не са хората, които пишат зад гърба на някого, дават мнение без професионална компетентност и се разхождат по градинките, иронизирайки тези, които рискуват живота си заради нас", каза Паунов.
Той посочи, че в местната болница е направена пълна организация за грижата на всеки – правят се непрекъснати консултации с водещите специалисти в България, със специалистите в Инфекциозната клиника на ВМА за всеки един отделен случай. Осигурени са медикаменти, както и налични респиратори за болните от Ковид-19.
 Паунов уточни, че няма напуснали здравното заведение медици, с изключение на една медицинска сестра, която се е пенсионирала. 
В момента под карантина в община Кюстендил са 75 души, карантината е изтекла за други 135. Под карантина е лекар-пулмолог и медицинска сестра, контактували с първия пациент с коронавирус в болницата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов