Избрани Новини

Петър Дънов: Горещата вода е най-силният имуностимулатор!

Много от болестите идват заради потиснати отрицателни емоции

Учителят Петър Дънов е оставил безценно наследство от съвети и рецепти за по-добър живот, вяра и просперитет. Той е предал на поколенията създадената от него система за хранене, прочистване на организма, режим на живот, мислене и чувстване, защото много от болестите, според неговите вярвания, идват именно заради потиснати отрицателни емоции.
„Две причини произвеждат болежки и страдания. Едната е физическа – неправилното хранене и дишане, а втората е психична – неправилно мислене и чувстване. Много от болестите се дължат на смущения в чувствата, а други – на смущения на ума. Когато болестите се дължат на умствени смущения, те засягат мускулната система и белите дробове. Когато смущенията са повече от чувствен характер, те засягат сърцето, черния дроб, дихателната система и кръвоносните съдове“, пише в една от книгите си лечителят. През целия си жизнен път той многократно повтаря на своите последователи, че топлата вода е изворът на живота. Тя е най-ценното оръжие срещу всяка болест и най-добрият имуностимулатор изобщо.
„Eликсирът на живота е топлата вода. Най-мощното лекарство в света – това е горещата вода. Чрез нея се отделят токсините от организма. Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя повдига имунитета рязко и освобождава тялото и мозъка от напрежението, което нервната система произвежда върху него“, казва в записките си Дънов още преди десетилетия. За да бъде здрав и да държи вирусите далеч от организма си, човек трябва да пие на гладно от 100 до 150 мл гореща вода на глътки.
През деня дневното количество трябва да е повече от литър и половина. Човек трябва поне два пъти през седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода, в която може да се изстискат няколко капки лимонов сок, се казва в рецептата за висок имунитет на Петър Дънов. Вода, която съдържа органични примеси, се отразява вредно на организма, добавя още той.

Източник: в."Български новини"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)