Избрани Новини

Две отделения в кюстендилската болница са под карантина

Петима лекари, 12 медицински сестри и 7 санитари - също

От кюстендилската болница под карантина са петима лекари, 12 медицински сестри и седем санитари, както и две отделения, предаде БНР.
Състоянието на двамата болни в кюстендилската болница е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Новият болен в Кюстендил е лекар-невролог, на 57 години и той е под домашна карантина. Мъжът е бил в контакт с първият заразен пациент в Кюстендил. Към момента това е четвъртият случай на заразен само от първия пациент, уточни кметът.
Петима лекари са под домашна карантина в кюстендилската болница, неврологичното и гръдното отделения на местната болница също са под карантина. 
"Болницата не може да си позволи да губи още лекари и персонал. Освен лекари, 12 медицински сестри и седем санитарки са под карантина. 39 пък са хората извън медицинския персонал, които са имали контакт с новозаразения. Те се издирват от РЗИ, уведомяват се, за да бъдат поставени под карантина", уточни Паунов.
Вчера в болницата в Кюстендил от инсулт почина 73-годишен пациент, заразен с коронавирус. Преди него починаха и други двама пациенти - мъже на 57 г. и на 62 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов