Отпускат 30 млн.лв. за кредити на производители на плодове и зеленчуци - blagoevgrad.utre.bg

Отпускат 30 млн.лв. за кредити на производители на плодове и зеленчуци

08 април 2020, 09:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МЗХГ

От тях 5 млн.лв. се разпределят в помощ на оранжерийното производство

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” отпусна 30 млн.лв. за краткосрочни кредити на производителите на плодове и зеленчуци полско и оранжерийно производство за реколта 2020 г. От тях 5 млн.лв. се разпределят в помощ на  оранжерийното производство.
Решението има за цел да подпомогне българските производители на плодове и зеленчуци. То е съобразено и с искането на Националната асоциация на оранжерийните производители за предприемане на мерки следствие на пандемията от коронавирус (COVID-19).
На подпомагане подлежат земеделски стопани, които имат подадено и приключено заявление по схемите за обвързано производство на плодове и полски и/или оранжерийни зеленчуци за реколта 2020 г. Градинарите и овощарите трябва да са подавали заявление за подпомагане по същите схеми поне 3 години назад (за Кампания 2017, за Кампания 2018 и за Кампания 2019 г.).
Кредитите ще се предоставят при лихва в размер на 2 % и следва да бъдат погасени до 30 юни 2021 г.
Предстои ДФ „Земеделие“ да изготви указания съвместно с компетентните дирекции на МЗХГ, на МЗХГ, които  министъра на земеделието, храните и горите трябва да утвърди.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета