Избрани Новини

АУБ пуска серия от уебсеминари за аспектите на световната пандемична криза

Преподаватели ще търсят измеренията на ефекта COVID-19 върху икономиката, политиката и психологията на хората

Американският университет в България (АУБ), който пръв у нас въведе системно онлайн обучение за своите студенти от над 40 страни заради пандемията от COVID-19, организира серия от виртуални кръгли маси. На тях преподаватели от АУБ с различен профил ще хвърлят светлина върху отражението на здравната криза в различни сфери на живота. Дискусиите ще се провеждат на английски език. Те са насочени към студентите и цялата АУБ общност, но са отворени за всеки, който се интересува от тези горещи теми.
Първото събитие е днес, 9 април, от 19:30 ч., на тема „Икономическото въздействие на пандемията“: https://www.aubg.edu/events/the-economic-impact-of-the-pandemic. Преподавателите по икономика Стивън Съливан, Джефри Нилсън и Дидар Ердинч ще търсят отговори на въпроса как настоящата ситуация ще се отрази върху икономическата дейност и какви мерки могат да бъдат предприети за борба с кризисните явления. Можете да проследите разговора на живо на страницата на АУБ във Facebook.
Второто събитие е на 10 април, петък от 20:00 ч.: https://www.aubg.edu/events/water-cooler-conversation-series-part-1. То дава старт на ежеседмични онлайн срещи, в които преподаватели и студенти от АУБ ще се водят тематични дискусии. По време на първото издание професорът по психология Роналд Харви ще даде съвети за управление на психичното здраве и психологическото благополучие в условията на социално дистанциране. Можете да проследите разговора на живо чрез Zoom и стрийминг на страницата на АУБ във Facebook.
Третото събитие ще се проведе на 14 април, вторник, от 20:00 ч.: https://www.aubg.edu/events/covid-19-towards-a-new-world-order. То ще се фокусира върху темата „COVID-19: към нов световен ред?“. В кръглата маса ще се включат преподаватели от Департамента по политически науки и европеистика на АУБ.
Пандемията от COVID-19 пренареди живота ни. Но в Американския университет в България не чакат времето да ни промени; те се променят в крак с него. Действат активно от самото начало. Вървят успешно напред, работят заедно, за да създават бъдещите лидери.
Бързо и ефективно преминаха към онлайн образование, за да предоставят на студентите най-доброто решение да продължат следването си без прекъсване. Това не би било възможно без отдадеността на екипа от блестящи преподаватели.
Има много международни студенти в кампуса, някои от тях не успяха да се завърнат по домовете си. Те останаха в комфортните общежития, а унверситетът им предлага всичко, от което се нуждаят, за да продължат образованието си, както и храна, здравна грижа и консултиране. При 100% спазване на мерките, препоръчани от властите.
Направиха възможна безопасна среда за работа на служителите. Но всички те работят неуморно, за да гарантират, че студентите получават висококачественото образование, с което са известни. И очакват с нетърпение новите студенти, на които предлагат изцяло онлайн кандидатстване.
Университетската невероятна общност се гордее с възпитаниците си, които се радват на  забележителна реализация по целия свят. Те обединиха усилия за набиране на средства в помощ на бъдещите поколения на АУБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)