Избрани Новини

20 са молбите за социалните жилища в Благоевград (снимки)

В края на април предстои разглеждане и одобрение на заявените за настаняване молби

Днес кметът инж.Томов и заместник-кметът по строителството инж.Терзиев посетиха новите социални жилища в IV-ти микрорайон в Благоевград. Социалните жилища са изградени по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Жилищата са в готов за настаняване вид - напълно обзаведени с мебели, електродомакински уреди, телевизори и оборудвани бани.

183 са социалните жилища, изградени със средства по оперативната програма. Към настоящия момент са подадени 20 молби за настаняване в тях. Служителите на общинска администрация извършват проверка на данните декларирани от гражданите. В края на месец април предстои разглеждане и одобрение на заявените за настаняване молби.

Община Благоевград разполага с 479 на брой общински социални жилища. Одобрена е картотеката за настаняване за 2020 г. Тя е качена на сайта на Общината и в нея има картотекирани 83 души. Към момента няма свободни жилища за настаняване на картотекираните лица. В случай на освобождаване на част от тях, ще започне настаняването на одобрените по картотеката заявители. Кметът инж.Томов поднови договорите на наемателите с изтекъл 3-годишен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)