Министерският съвет пуска информационен портал за борба с коронавируса - blagoevgrad.utre.bg

Министерският съвет пуска информационен портал за борба с коронавируса

10 април 2020, 10:14 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

Сайтът е динамичен и непрекъснато ще се обновява

Министерският съвет пуска информационния портал за борба с коронавируса. Той бе представен от Красимир Божанов, директор на Дирекция "Модернизация на администрацията" към МС. Порталът е koronavirus.bg и стартира днес. Сайтът е създаден безвъзмездно от "Информацинно обслужване" АД.
Там ще се предоставя навременна и точна официална информация за всички мерки и дейности, предприети от изпълнителната власт, както и издадени документи. Целта е да се  събере информация на едно място, за да се улеснят гражданите и бизнеса.  Сайтът е динамичен и непрекъснато ще се обновява - ежедневно.
В рубриката "Документи" са поместени консолидирани текстове на заповеди, публикуван е и образец на бланката за преминаване от едно населено място в друго, както и бланката с въпросите, която се попълва от пристигащите в България.
Предвидена е и рубрика за най-често задавани въпроси, като фокусът е върху тълкуване и разясняване на въпроси от общи аспекти. За тази рубрика разчитаме и на обратна връзка от граждани, каза още той. В информационния портал са публикувани и телефонни номера и връзки на държавни институции, за да не се налага потребителят да ги търси по отделни сайтове. Статистиката, представена от Националния оперативен щаб, също е в актуален вид.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета