Ресторант в Гоце Делчев дава ежедневно безплатна супа за хора над 60 години - blagoevgrad.utre.bg

Ресторант в Гоце Делчев дава ежедневно безплатна супа за хора над 60 години

10 април 2020, 12:12 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

Кампанията ще продължи до края на извънредното положение

Често не забелязваме колко много хора се нуждаят от помощта ни и на колко от тях бихме могли да подадем ръка. Собствениците на заведение в град Гоце Делчев, семейство Урумови, са решили заради пандемията от коронавируса ежедневно да дават топла пилешка супа и хлебче на хора над 60 години, информира БНР.
Нуждаещите се имат възможността да посетят ресторанта им на ул."Александър Стамболийски" - 13 всеки делничен ден 09.00 до 10:30 часа, а кампанията ще продължи до края на извънредното положение.
„Идеята се роди спонтанно. Всички знаем, че най-уязвимата част от населението са нашите по-възрастни близки и искахме да покажем своя жест на съпричастност в труден момент. Храната може да бъде взета от ресторанта, като се спазват всички мерки за безопасност, с оглед ситуацията“, каза в интервю за Радио Благоевград 28-годишната собственичка Вера Урумова.
Благородната инициатива в Гоце Делчев стартира на 8-ми април, през първия ден топла супа са получили около 15 човека, а собствениците се надяват информацията да достигне до възможно повече хора.
Бизнесът на семейство Урумови също е потърпевш от наложените мерки в борбата с коронавируса. Трудностите ги провокират и откриват работеща формула – от една страна, да помагат, от друга, да намерят работещ бизнесмодел за себе си.
„Правим доставки по домовете. Гледаме да не съкращаваме персонал, а всеки да е ангажиран с нещо. Със сигурност обаче не е лесно. Направили сме обедни и вечерни менюта, които включват комплименти и бонуси от заведението“, каза още младата собственичка на ресторанта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета