Много хора се завърнаха по селата, докато премине вирусът - blagoevgrad.utre.bg

Много хора се завърнаха по селата, докато премине вирусът

11 април 2020, 13:26 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    wikimaPia.org

COVID-19 изпразни улици и булеварди в големите градове

Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване на улици, булеварди и площади. Все повече хора решават да продължат социалната си изолация с престой на село, информира Нова ТВ.
Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик много рядко се правят, пътищата са разбити и прашни, а болница има чак в Дупница. И въпреки всичко това, Кременик сериозно е повишил броя на жителите си напоследък, защото в доскоро тихите къщи все по-често започнали да се настаняват млади хора от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие те намерили сигурен начин да стоят надеждно далеч от коронавируса и психозата около него.

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия лукс на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик.
„Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим вече 15 дни“, разказа мъжът.
Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и семейството й се радват на скорошната си инвестиция -  тиха къщичка, близо до брега на язовир Дяково.
„Много по-лесно се живее на село в този момент, отколкото да сме затворени в апартаментите. Да работя в градинката след натоварен ден ми действа релаксиращо. Умората изчезва веднага“, сподели Станислава.
Появата на младите хора в Кременик радва постоянните жители. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се разпространява по-трудно, защото няма тълпи, няма градски транспорт, няма и голямо движение на непознати хора.
И макар, че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета