Избрани Новини

Пожар изпепели две съседни къщи в ромския квартал в Белица

Хората от Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече помагат с дрехи, пари, строителни материали

На фона на коронавирусната епидемия, обхванала целият свят, две семейства от ромския квартал „Русовица“ на Белица останаха без покрив над главите си. Развилнелият се пожар в двете съседни къщи на братята Георги Христов Матев и Николай Христов Матев, разположени в най-високата част на кв.“Русовица“ в неделя срещу понеделник през нощта, остави без покрив над главите си 10 човека, между които 6 деца и тяхната баба.
След направения клип от местният пастор Сергей Кафеджиев - Сарди, който публикува във фейсбук страницата си за пожара и пострадалите 2 семейства с 6 деца, първият човек, който се свърза с пастора, е кметът на Община Белица. Радослав Ревански веднага се включи с парични средства за закупуване на строителни материали за възстановяване на къщите от пожара и апелира всеки, който има възможност, да помогне с парични средства или със строителни материали, за да може по най-бързия начин пострадалите да продължат нормално живота си.
От градовете Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече има изпратени дрехи, хранителни продукти и парични средства, но са необходими още за възстановяване на къщите.
„Благодаря на нашият кмет! Господ здраве да му дава и дълги години да ни управлява! Друго си е да имаш кмет зад себе си и да си сигурен в неговата помощ! Благодаря, г-н Радослав Ревански! Благодаря и на тези приятели, които се отзоваха от Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог ! За дрехи много ви моля да изчакате малко. Сега е важно да се построи, да има къде да ги слагат. Сега буквално са на пътя, нямат все още гардероб. Нужни са материали, затова който има възможност, моля помогнете“, споделя в профила си пастор Сергей Кафеджиев- Сарди .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов