Избрани Новини

Завърши първото издание на Националния онлайн конкурс "Пролет в Кюстендил“

Голямата награда печелят Леон Александров - Дряново и Цвета Ценова - с.Правенци

Завърши първото издание на Националния онлайн конкурс „Пролет в Кюстендил“, организиран от читалище „Братство 1869” и читалище „Пробуда 1961“.
Конкурсът се проведе в четири направления – рецитиране на стихотворение, изпълнения на песен или музикален инструмент и рисунка. Началото му бе поставено на 23 март 2020 г., като всеки участник трябваше да направи видеоклип или снимка на рисунка на тема „Пролет в Кюстендил“.
Участие взеха 253 ученици до 12 клас от цялата страна.
Жури в състав Иван Андонов, председател на читалище „Братство 1869“, Адела Харалампиева и Любомир Борисов – музикални педагози, Людмила Христова и Силвия Каралийска – преподаватели по изобразително изкуство и литератора Благой Ранов определи участниците завоювали първите три места.
На 8 април отличените видеоклипове бяха публикувани на Facebook страницата на Читалище "Братство", където всеки можеше да подкрепи своя фаворит. Гласуването за Награда на публиката за всяка категория бе прекратено на 13 април в 17:00 часа.
Всички класирани на първите три места в различните групи и Наградата на публиката ще получат диплом и предметни награди, осигурени от читалище "Братство 1869" и читалище "Пробуда 1961".
Голямата награда за цялостно участие печелят Леон Александров - Дряново и Цвета Ценова - с.Правенци, община Нови пазар.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)