Д-р Маджаров: Мерките са достатъчни, трябва да бъдем дисциплинирани - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Маджаров: Мерките са достатъчни, трябва да бъдем дисциплинирани

14 април 2020, 10:25 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ, кадър

    Недостиг на лекарства няма

Пациентите няма да останат без лекарства и няма да се променя терапията им на лечение

Месец след обявяването на извънредно положение у нас, обществото вече е по-подготвено, че трябва да бъдем единни и дисциплинирани в преодоляването на тази криза. Това коментира в студиото на Сутрешния блок на БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той обясни, че в условията на епидемия, финансирането в здравния сектор трябва да бъде по-различно, до голяма степен подпомогнато и от държавния бюджет.

"Като първа стъпка, ние договорихме по-високо заплащане за служителите в здравни заведения от приходите, заработени от пациенти", допълни д-р Маджаров. И добави: "Редно е веднага след Великденските празници или десетина дни след тях, да пристъпим плавно към разхлабване на мерките за прием в болници и прегледи в кабинети, разбира се с добре уточнен алгоритъм, защото има и други болести, които се нуждаят от своето навременно лечение."

Д-р Маджаров увери, че пациентите няма да останат без лекарства и няма да се променя терапията им на лечение. Недостиг на лекарства няма, категоричен е председателят на БЛС.

Мерките са напълно достатъчни, няма нужда да прилагаме по-строги. Достатъчно е само да бъдем по-дисциплинирани, допълни д-р Маджаров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета