Избрани Новини

Земеделските стопани получиха 445 млн.лева за зелени плащания за Кампания 2019

Подпомагане по схемата получават 56 490 земеделски стопани

ДФ „Земеделие” изплати близо 445 млн.лв. (444 855 722 лв.) за Кампания 2019 по Схемата за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда - зелени директни плащания (ЗДП). Подпомагане по схемата получават 56 490 земеделски стопани, които спазват благоприятни за климата и околната среда селскостопански практики.
Фермерите, които имат право на плащане по СЕПП, трябва да спазват в рамките на всички свои хектари, отговарящи на условията за подпомагане, селскостопански практики благоприятни за климата и околната среда. Площите, заети с трайни насаждения нямат приложими зелени изисквания. Тези кандидати получават зелени директни плащания за допустимите си площи с трайни насаждения.
Подпомагането по схемата се определя на база установената, допустима площ по СЕПП, определена след извършването на административни и проверки на място. Съгласно Регламент (ЕС) №1307/2013.
Припомняме, че от Кампания 2017 при неспазване на зелените изисквания се въвежда налагане на административни санкции за наддеклариране, съгласно изискванията на Делегиран Регламент (ЕС) № 640/2014 на Комисията.
Изчисленията на изплатената финансова помощ са извършени по ставка от 122,67 лв./ха, определена със заповед на министъра на земеделието, храните и горите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)