Избрани Новини

Ало измамник от Банкя остава в ареста

Обвиняемият за участие в схема за ало измами получи отказ от РС - Кюстендил за изменение на мярката му

РС- Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, остави без уважение искането на обвиняемия Теодор К. за изменение на взетата му мярка за неотклонение „задържане под стража“, в по-лека. Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души- жена и мъж от Кюстендил, общо в размер на 13 650 лв.
Теодор К. /на 31 години, от гр.Банкя / е с най-тежката мярка за неотклонение с определение на РС – Кюстендил от 19.10.2019 г., потвърдено от Окръжен съд – Кюстендил.
Съдът счита, че и към този етап са налице всички предпоставки, в т.ч. обоснованото предположение и реалната опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Определението на РС- Кюстендил подлежи на обжалване с частна жалба или с частен протест пред Окръжен съд- Кюстендил, в 7- дневен срок.
Теодор К. е привлечен като обвиняем, за това че, в периода от 30.10.2018 до 19.11.2018 г. в  Пирдоп и в Кюстендил е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице-полицейски служител, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорил предварително, имотна облага. Тодор К. е поддържал възбуденото от неустановения извършител заблуждение в трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари, като Тодор К. и Л. Г. взели различни суми, в общ размер на 13 650 лв. - престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 и т.2, във вр. с чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов