Избрани Новини

Кметските избори в Благоевград - след извънредното положение

Евентуално есента, каза Борисов при посещението си във Велико Търново

Кметските избори в Благоевград ще са след извънредното положение - евентуално есента, каза Борисов при днешното си посещение във Велико Търново.
От вторник ще започнат имунизациите на децата, консултациите за бременни и плановите операции“, съобщи във Велико Търново премиерът Бойко Борисов. „Никой не може да каже дали след 13 май ще се разхлабят мерките или ще има ново удължаване на извънредното положение. Спряхме самолетите от Варна за Лондон, защото хората от Варна се разбунтуваха и с право. Всички, които днес могат да работят, работят. Истината е, че докато няма лекарство, нищо няма да се промени. Тестват се стотици хора, където има зараза – това са полицаи, лекари и т.н. Когато Европа се отвори, ще се отворим и ние. Имаме само един починал, който не е имал тежко придружаващо заболяване“, подчерта Борисов.

Да припомним, че по-рано днес излезе решението на ВКС относно избора на кмет ан Община Благоевград миналата година. Тричленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение № 104 от 22 януари 2020 г. по административно дело № 1343 от 2019 г. на Административен съд – Благоевград. С решението си административният съд в Благоевград е отменил решение на ОИК – Благоевград №300-МИ/20.12.2019 г., с което е отхвърлено искане за предсрочно прекратяване на мандата на кмета на Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)