Избрани Новини

ДГС "Първомай” разнася пенсиите на хората в селата в Огражден

Над 30 възрастни хора в Кладенци, Вишлене, Зойчене, Долене и Дреново ги получиха

Служители на „Държавно горско стопанство Първомай” помагат активно в раздаването на пенсиите на хората във високопланинските села на община Петрич, съобщи директорът инж.Симеон Ефремов. Стопанството разполага с високопроходими автомобили и докато изпълняват професионалните си задължения, горските возят пощенски служители до населените места, които са високо в Огражден планина. За няколко дни над 30 възрастни хора в селата Кладенци, Вишлене, Зойчене, Долене и Дреново са зарадвани с пенсии. А тази събота, в навечерието на Великден, служителите от „ДГС Първомай” ще разнесат и козунаци на самотно живеещи и нуждаещи се жители в селата в Огражден, след като от Община Петрич пожелали подкрепа за това благородно начинание.
Горското стопанство в Якоруда пък осигури на две жени в затруднено положение в село Юруково хранителни продукти и дърва за огрев.
„В извънредното положение нашите горски стопанства не спират да помагат и да са от полза на различни общини, а и на държавата. Наши служители разнасят храна и лекарства в отдалечени населени места. Имаме готовност да започнем и доставка по домовете на учениците на продуктите, които се осигуряват по схемите „Училищен плод” и "Училищно мляко", съобщиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов