Избрани Новини

БНТ ще излъчва празничните литургии

Призивът към хората е да останат по домовете си

БНТ ще осигури и предостави безвъзмездно сигнал за излъчване на празничните литургии по случай голe;rs църковен празник Възкресение Христово (Великден).
Хората ще могат да проследят църковните служби на живо с директно предаване в ефира на Българската национална телевизия, а сигнал ще бъде осигурен за всички други телевизионни доставчици, които ще могат да излъчват празничните богослужения от катедралата „Св.Александър Невски“ и храм „Св.Неделя“.
Програма на преките предавания:
23:30 – 00:30 /събота, 18 април/ Празнично Пасхално богослужение и патриаршеско послание, пряко предаване пред патриаршеската катедрала “Св.Александър Невски“ в София за празника на празниците Възкресение Христово (Великден).
10:55 – 12:00 /неделя, 19 април/ Празнично богослужение за Второ Възкресение – пряко предаване от храм „Св.Неделя“, катедралнияj храм на Софийска епархия.
БНТ ще излъчва пряко с жестомимичен превод по БНТ-1, БНТ-2 и БНТ-4, както и онлайн на сайта www.bnt.bg
Призивът към хората е да останат по домовете си, да не се нарушават мерките за безопасност и да се избегнат струпвания на множество хора, което може да доведе до разпространение на заразата и удължаване на периода на ограничения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов