Избрани Новини

БДЗП намери своите врабчета

55 рисунки изпратиха децата

БДЗП намери своите врабчета сред 55 рисунки, които им изпратиха за по-малко от 10 дни. В тазгодишната кампания „Ние броим врабчетата“ герой ще бъде врабчето, нарисувано от Краси на 11 години и изпратено от Петя Гънева. Още едно врабче спечели сърцата им и това е т.нар. от тях „джентълмен“, изпратен от Калина Панайотова. Калина е автор и на още три рисунки на врабчета, които е предоставила за участие в конкурса.
Изборът сред толкова много добри рисунки беше изключително труден за журито. Организаторите благодарят на всички 37 човека, които публикуваха под коментар своите предложения за врабче на тяхната кампания „Ние броим врабчетата“.
Най-малкият участник, изпратил рисунка, е Жана на 4 години, рисунка получиха и от Димитър на 5 години, както и от Християн, Матеа и Ивайло на по 6 години. Благодарят на всички от най-малките до най-големите, които ни помогнахте да намерим симпатичното, крилато и дружелюбно врабче, което търсихме.
Наградите, по един определител на птиците на Европа, Северна Америка и Близкия Изток, чаша и значка „Аз обичам врабчетата“, отиват при Краси на 11 години и Калина Панайотова. Ще се свържат с тях на лично съобщение, за да уточнят подробностите.
"Броенето на врабчетата предстои. Тази година заедно се надяваме да проверим къде са, колко са и как се променя числеността им на 16 май (събота). За подробности ни следете на @BSPBirds и vrabcheta.bg", информират от БДЗП.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов