Избрани Новини

38 граждани и фирми искат да инвестират в Петричко

Намеренията са за хотели, нови складови и производствени бази, басейн и СПА център

В Петрич: Общинският експертен съвет по устройство на територията разгледа инвестиционно намерение за нова производствена база в Петрич.

38 инвестиционни намерения на граждани и фирми са разгледани на Общинския експертен съвет по устройство на територията в Петрич. От тях две са за построяването на хотели в община Петрич – единият в района на жп гарата в с.Марикостиново, а другият на мястото на старата сграда на поликлиниката в Петрич.

Следващ инвеститор, работещ и сега в Петрич – „АВВ България“, също е депозирал документи за обединяване на имоти с цел изграждането на допълнителна складова база за нови производства. Входирани в ОЕСУТ са също фирмени намерения за изграждането на фотоволтаици в три села – Беласица, Камена и Капатово. Разгледано е и предложение за промяна предназначението на земеделска земя за пречиствателна станция на с.Първомай. Внесен е също комплексен проект за промяна предназначението на сградата на бившата банка ДЗИ в Петрич, като се предвижда там да бъдат офиси, заведение, детски кът.

Фирма „ИГИЕМ“ е заявила инвестиционно намерение за изграждане на производствена база на площ от 50 дка, намиращи се под жп прелеза на Петрич. Предприемачът има допускане за изготвяне на проект за изграждане на базата. Друг инвестиционен проект касае изграждането на басейн и СПА център към хотелски комплекс в село Коларово с цел развитие на селския туризъм в подножието на планина Беласица. Над десет са инвестиционните проекти на граждани за жилищно строителство, разгледани на ОЕСУТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)