Избрани Новини

Тестваха 26 служители на Община Симитли

Тестувани са и семейството и близките му, които са поставени под карантина

Положителен е PCR-тестът на служителя на общинска администрация Симитли шофьорът на кмета Васил Падешки, съобщиха от пресцентъра на Общината. Трябва да уточним, че той не е бил в пряк контакт с колеги в администрацията повече от седмица преди Великден, тъй като е бил в отпуск. В отпуск от 10-ти април е и съпругата на Васил, която също е служител в община Симитли.
Днес проби са взети от 26 служители на община Симитли, които са били в контакт с Васил преди излизането му в отпуск и в болничен. Тестувани за COVID-19 днес са и семейството и близките му, които са поставени под карантина.
Общинска администрация - Симитли работи в епидемичен режим съобразно всички разпоредби и предписания по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Не са наложени, нито се налагат други мерки предвид ситуацията от последното денонощие.
Планово, в събота, 25-ти април, тестувани ще бъдат хора от Симитли и общината, чиито служебни ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с широк кръг от хора. Задължително ще бъде проверен статуса на всички от Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани. Община Симитли е осигурила 200 теста за работещи на т.нар. „първа линия“.
„Отново призовавам за социална отговорност. За физическа дистанция. За сдържаност. Призовавам и за разум в отговорността на всички ни към себе си и към другите. Неистинска информация, необмислени коментари, както и паническо поведение вредят с особена сила в момента на всички ни“, каза кметът на община Симитли Апостол Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов