Избрани Новини

Арест за един от побойниците в Бобов дол

С още трима мъже-съучастници пребили мъж

Районен съд - Дупница определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”  по отношение на Валентин И. /на 37 години, неосъждан - реабилитиран/.  Той е обвиняем по досъдебно производство, за това че в съучастие, като съизвършител с още трима мъже и след употреба на алкохол, са нанесли побой на  пострадалия Б.Ш., на 19.04.2020г. в Бобов дол. Пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота - фрактура на главата.
Обвиняемият Валентин И. е осъждан от РС – Дупница за нанасяне на средна телесна повреда, като му е наложено наказание три месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е било отложено за срок от три години, който е изтекъл на 10.03.2020 г. От изтърпяване на  това наказание, до извършване на настоящото престъпление не е изтекъл петгодишния срок по чл. 30 от НК. Поради тази причина на обвиняемият е повдигнато обвинение за деяние, извършено при повторност. Законът предвижда при доказване на вината му наказание „лишаване от свобода“ от две до десет години.
Съдът намира, че от доказателствената съвкупност, събрана по делото, към този изключително ранен и начален етап за наказателното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен. Съдът счита, че е налице и втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - реална опасност от извършване на друго престъпление предвид съдебното му минало.
Определението на РС – Дупница, с което е взета мярка „Задържане под стража” по отношение на Валентин И., обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на мъж след побой в Бобов дол, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)